Dugulás kialakulása

Általában elmondható hogy az elkényelmesedett életünk és az oda nem figyelés okozza a legtöbb problémát a háztartásunkba. Miért mondom ezt?  A legtöbbször elkerülhető lenne a dugulás kialakulása kis odafigyeléssel és karbantartással.
Mitől alakul ki a lefolyórendszerbe dugulás?
A lefolyórendszer elzáródását több dolog is okozhatja, attól függ, melyikről beszélünk.
Pár példa:
A fürdőszobába a legtöbb gondot a rendszerbe bekerülő hosszú haj szokta okozni. Ez igaz a mosdóra, kádra és a zuhanyra is.
Minimális odafigyelés! Szűrő használata és a szifon alkalmankénti tisztítása!

A wc dugulását legtöbbször beeső idegen tárgy vagy törlőkendő tampon okozza. Beleöntött ételmaradék (csont) !
Minimális odafigyelés! A wc-be csak az oda való dolgok kerüljenek! (A tampon, törlőkendő nem az!)

A konyhai dugulást a legtöbbször a mosogatógép tabletta okozza. A mosogatógép alapból egy nagyon szerethető szerkezet, ami megkönnyíti az életünket. Ráadásul kevesebb vizet használ, mint mi tennénk egy hagyományos mosogatással. Itt kezdődnek a gondok!

Ugyan azt a koszos edény mennyiséget alacsonyabb hőfokon kevesebb vízzel elmossa! Hurrá! Mi történik? A zsiradék és egyéb ételmaradékok kikerülnek a lefolyóba. Alacsony hőfok miatt a vezetékben pár méteren belül lerakodnak és gátat képeznek. Mindenki beláthatja, hogy a rendszerből hiányzik az öblítővíz mennyisége és hőfoka.
Minimális odafigyelés! A szifon alkalmankénti tisztítása sokat javít a dolgon. A mosogatógépbe pedig használjunk folyékony állagú mosószereket. Alkalmankénti forrásba lévő vizes átöblítés!